"Klassiske klokkemodeller" - An article from Basic

(All text in Norwegian)
Artikkelen er hentet fra Basic ( http://www.basic.no  /  http://www.swiflet.com/PixH/basic/14/1 )

- Det er Rolex som er klassikeren
for meg, sier Jonny Larsen,
også kalt Jonny «Rolex».

 

 Jonny Larsen fikk sin første Rolex for ca 30 år siden. Den het Rolex Daytona, og Jonny ble helt hektet på
både Rolex og mekaniske ur. – Jeg kom over Daytona fra gode kontakter. Vanligvis må man vente opp til 6 år, så jeg hadde virkelig flaks. I tillegg betalte jeg kun en fjerdedel av dagens pris, nemlig 18.000 kroner, forteller Jonny. Nå lykkelig med privat samling på over 30 originale Rolex-ur.

Hva er så spesielt med Rolex?
- Det er noe magisk ved mekanisk urverk og at de er
menneskeskapt.

 Hva er for deg en typisk klassisk Rolex?
- Da må jeg fremheve Rolex Submariner – det er et av verdens mest populære sportsur og den største klassikeren av dem alle. Det ble sluppet på markedet i 1954 da man oppdaget behovet for kraftige klokker for dykkere, samt et mer sporty ur. Alle Rolex sportsmodeller, som bla. Daytona, Yachtmaster osv, utgjør bare 10% av hele produksjonen, med andre ord er det ikke laget så mange. Det gjør samleverdien attraktiv. En annen flott modell heter GMT Master og ble laget til flygere på PAN AM så de kunne se to tidssoner samtidig. I tillegg har vi Explorer
– nok en berømt klassiker som har vært på Mount Everest. Rolex’ klatreteam på 1950-tallet brukte en modell som het Explorer 1.

Jonny «Rolex» har drevet klokkeforretning i Oslo i mange år, men driver nå primært salg, kjøp og kommisjonsoppdrag av brukte klokker fra sin nettside www.briljantwatches.no - Et ur koster så mye penger at det er god økonomi å kjøpe pent brukt. Det eneste man må passe på er at uret er pent brukt, overhalt og i god stand. Jeg lever av tillit og har opparbeidet meg mange gode kontakter blant samlere og klokkeinteresserte, både i Norge og internasjonalt. Mange av mine kunder liker å skifte klokker, ja gjerne samme år. Så når de ønsker en ny modell, tar jeg bare et mellomlegg på innbytteprisen, det er god økonomi. Ang reglene for kjøp og salg av bruktklokker, betaler man bare moms av fortjenesten, ikke hele prisen. Slik blir alt mye enklere, og man kan selge dyre ting uten tap hver gang, avslutter Jonny Larsen, med jobbmail mr-rolex@online.no.

 

 

 

Hva er så spesielt med Rolex?
- Det er noe magisk ved at de er menneskeskapte, og at de har mekanisk urverk.

Jonny «Rolex» Larsen