"Rolex Daytona 50 år" - An article from Basic

(All text in Norwegian)
Artikkelen er hentet fra Basic ( 
http://www.basic.no  /  http://www.swiflet.com/PixH/basic/18/1 )Det at kjendiser og stjerner hjelper til med å sette fokus på merker, er ikke nytt!
 - Daytona modellen fikk et kjempeoppsving da Paul Newmann i filmen «Winning» i 1969 brukt Rolex Cosmograph i stål! Tre år senere, i 1972 begynte skuespilleren å bruke den som sitt personlige ur, forteller «Jonny Rolex» Larsen.

 

 DAYTONA - ET STED, ET UR, EN LEGENDE!

 

Oyster Perpetual COSMOGRAPH DAYTONA ble skapt av Rolex i 1963, og modellen er mest kjent som bare «Daytona». Den regnes i dag som verdens mest berømte kronograf og er et ikon. Historien startet på Daytona i Florida, en strand med hardpakket sand på over 35 kilometer.
Daytona beach ble en berømt scene for billøp og konkurranser tidlig på 1900-tallet. Mellom 1904 og 1935 ble det satt 14 verdensrekorder her. Kjente testkjrøere fra hele USA og Europa strømmet til Daytona beach.

DAYTONA NYLANSERING i 2013
- Rolex har lansert en jubileumsutgave av Daytona som 50 års jubileumsmodell i år.

Den har referanse 116505 og blir laget i platina med en spesiell isblå skive og brun bezelring. Dette var nok en skuffelse for alle som ønsket seg stål. Modellen har Rolex' eget verk. caliber 4130, forklarer Jonny Larsen, som har fulgt Rolex i en årrekke og selger brukte ur.

 

 

Hva koster den?
- Jeg tror ikke mange har sett denne modellen «live», og jeg tror vel heller ikke at det er mange her på berget som har kjøpt den. Prisen ligger på USD 75.000, dvs. rundt kr 500.000.

Finnes andre nyere modeller?
- I 2012 kom det en Daytona modell i «rosê gull» med referanse 116515LN som ble populær, men som også er svært dyr!

Hva kan du anbefale Rolex fans som vil vite mer om nettopp Daytona klokkene?
- Det finnes en bok, eller egentlig mer et leksikon, fra forlaget Guido Mondani Italia som omhandler alle Daytona modellene. Den kom ut i begrenset opplag, og kostet en formue. Den er fortsatt tilgjengelig på nettet, avrunder Jonny Larsen.

 

 

Oppslagsverket Rolex Daytona Story, har 280 sider, med engelsk og italiensktekst og ble utgitt i 2012. Det er historiens mest omfattende bok om Rolex, utgitt av Guido Mondani Editore, et italiensk forlag spesialisert på klokkebøker. Opplaget er 2000 eksemplarer.
Prisen?980 euro.
www.collectingwatches.com/en

 

 

 

 

 

Modellen som Paul Newmann startet med i 1972 het Exotic Dial Daytona.

- Newmann hadde ikke noe samarbeid med Rolex og Exotic Dial Daytona var faktisk lite populær på den tiden. Paul Newmann brukte etter hvert flere forskjellige Daytona modeller, forklarer Ivar Hauge Line, forfatter av klokkeboken «Nesten Velkledd»

 

Artikkelen er hentet fra Basic ( http://www.basic.no  /  http://www.swiflet.com/PixH/basic/18/1/ )

 

Artikkelen er hentet fra Basic ( http://www.basic.no  /  http://www.swiflet.com/PixH/basic/14/1 )